DE ZWEETHUT CEREMONIE

De zweethut ceremonie is een bijzondere activiteit waar je op Winterwoods optioneel aan kunt deelnemen, gebaseerd op een oud indianen ritueel. De activiteit, die ongeveer 3 uur duurt, wordt professioneel begeleid en vindt over het algemeen plaats op de tweede avond van je verblijf (om 16.00u of 20.00u) in onze zweethut in het bos. De kosten voor de activiteit bedragen €55 per persoon en de betaling hiervoor kun je op locatie voldoen bij onze partner die de zweethut ceremonies organiseert.

Zweethut ceremonie
Deze activiteit is een oeroud ritueel. Vroeger gebruikten de indianen dit ritueel op weg naar volwassenenheid óf als overgangsritueel naar een nieuwe fase in je leven / moment van verandering. Tegenwoordig wordt een zweethutritueel ook wel gezien als een reinigingsritueel waarbij je zowel op spiritueel, emotioneel, fysiek en mentaal niveau wordt gereinigd.

Hoe werkt het precies?
Tijdens een zweethut zit je samen met ongeveer 6 tot 15 mensen in een natuurlijke hut gemaakt van wilgentakken. Deze hut, bedekt met wollen dekens, is vrijwel volledig donker en wordt verwarmd met hete, gloeiende stenen die in vier rondes naar binnen worden gebracht. Tijdens de vier rondes ervaar je de warmte en bijzondere sfeer van de zweethut en is er tijd om te delen, muziek te maken en vooral om tot jezelf te komen. Dit alles wordt begeleid door een ervaren ceremonie meester en een vuurmeester. Je kunt het een klein beetje vergelijken met een sauna ritueel of op gieting, waarbij tijd en ruimte even helemaal wegvallen.

Aanmelden voor deze activiteit (beperkte plekken beschikbaar)
Omdat de activiteit meestal erg populair is, kun je jezelf het beste al direct bij het boeken aanmelden. De activiteit kost €55, waarbij je de echte zweethut experience krijgt zoals ze die vroeger ook deden. Eenmaal aangemeld staat je plek vast.

Good to know
Voor de activiteit dien je badkleding en twee handdoeken mee te nemen. Verder is het goed om te weten dat je niet kunt deelnemen als je ernstige hartklachten hebt, zwanger bent of diabetes hebt. Voorafgaand aan de activiteit dien je licht te eten en goed te drinken.

Wil je meer informatie over een zweethut ritueel, stuur ons dan gerust een mailtje via info@winterwoods.nl.

Popup content